torsdag 17. mars 2011

Madam Hege

Har laget fiskekaker for første gang.
Veldig bra veldig bra!


                                                          Smakte fortreffelig.

600 gram fersk hvit fisk
1 potet
1 løk
1 ts havsalt
Nykvernet pepper
2 egg
2 dl kremfløte
 2 ss sammalt hvete grov
1ts muskat
Smør til steking


Kvern fiskefiletene i en kvern eller en kjøkkenmaskin. Ha farsen i en bolle og rør den seig med litt salt.
Tilsett egg, mel og fløte litt etter litt og bland dette godt til farsen har en god konsistens. Skrell løken og poteten og rasp dem på et fint rivjern. Skvis ut væsken.
Til slutt har du i muskat og pepper. Bruk gjerne annet krydder eller noen urter i og. Jeg har et barn som ikke må finne prikker i maten så her funker ikke det.
 La farsen hvile i kjøleskapet i 30 minutter.
Stek fiskekakene i cirka 2-3 minutter på hver side i en stekepanne med litt smør.

Bon apetite.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar