søndag 20. mars 2011

Søndag, søndagsmiddag og seriestart

Så nok en søndag på hell.
Denne søndagen har vært slutten på vinteren og starten på våren. På tv med verdenscup finaler i både den ene og den andre vintersporten og seriestart i fotball. Og ute med snøsmelting og fuglekvitter.

Dagen har blitt brukt til litt rydding, tv titting og selvfølgelig matlaging.

I dag stod Sesampanerte kyllinglår med blomkålstappe, ovnsbaktetomater og pommes noisettes på menyen:


Oppskriften må jeg komme tilbake til..
Det er Brannkamp og Brann leder 1-0 over Rosenborg mot alle odds.



Klubben i mitt hjerte. Blod e tjokkare enn vann!!

torsdag 17. mars 2011

Madam Hege

Har laget fiskekaker for første gang.
Veldig bra veldig bra!


                                                          Smakte fortreffelig.

600 gram fersk hvit fisk
1 potet
1 løk
1 ts havsalt
Nykvernet pepper
2 egg
2 dl kremfløte
 2 ss sammalt hvete grov
1ts muskat
Smør til steking


Kvern fiskefiletene i en kvern eller en kjøkkenmaskin. Ha farsen i en bolle og rør den seig med litt salt.
Tilsett egg, mel og fløte litt etter litt og bland dette godt til farsen har en god konsistens. Skrell løken og poteten og rasp dem på et fint rivjern. Skvis ut væsken.
Til slutt har du i muskat og pepper. Bruk gjerne annet krydder eller noen urter i og. Jeg har et barn som ikke må finne prikker i maten så her funker ikke det.
 La farsen hvile i kjøleskapet i 30 minutter.
Stek fiskekakene i cirka 2-3 minutter på hver side i en stekepanne med litt smør.

Bon apetite.

Snart vår??

Jeg er kjent som en snøelsker, men jeg kjenner på kroppen at det er nok nå!
Jeg ønsker vår og snø smelting velkommen til Bergen.

Jeg ønsker dager som dette:

På toppen av et byfjell. Utsikten viser nydelige Bergen badet i vårsol.

Eller dager som dette:


På Mulskollen, se utover Osterfjorden som glitrer i solen. Finne le fra vinden, ta frem kaffe og kvikklunch.

Ahh det er vår.

mandag 14. mars 2011

Give away hos En tid for alt

Utrolig koselig blogg:

http://sisselfarnes.blogspot.com/2011/03/en-tid-for-en-give-away.html


Ta en titt;)

Helgen....

foregikk omtrent slik:

Fredag:








Vi tente lys for jordskjelvofrene i Japan, grusomme bilder rullet over tv skjermen.
Det å klage over snøen som kom i steden for våren, blir så meningsløst i forhold til hva som skjer ellers i verden.

Lørdag ble det en liten fæl tur på Ikea (hater Ikea om lørdagen). Fikk kjøpt med litt småplukk til huset, som jeg gleder meg til å få på plass.
Så dro vi på landet, Molvik, en liten perle i Osterfjorden.  Det ble skiskyting på tv, litt frisk luft og ikke minst ro.
Skumringen blir så vakker i slike omgivelser:




Søndag 13/3 = Drittvær. Intet å berette.

onsdag 9. mars 2011

Våren er kommet...

... i allefall inne i stuen min. Har ikke verdens beste kamera, men blostene er skjønne likevel.


De spirer og gror og blir vakrere for hver dag.



Knoppene på påskeliljene blir gul en etter en. Siden jeg tok dette bildet har det sprunget fram to nye.




Mens vi venter at våren skal komme ute, får disse krokusløkene stå inne og godgjøre seg.

søndag 6. mars 2011

Søndagsmiddag

Denne helgen har vi spist alle måltidene forran tven. VM for alle penga her i huset.

I dag måtte jeg lage noe digg. Det ble fiskewok. Nydelig. Oppskrift følger:


2 Personer

Ca 300 g ørret/laks
1/2 rød paprika
1/2 grønn paprika
3 vårløker
1/2 blomkål
en håndfull sukkererter
en håndfull sopp
Wok saus (feks chop suey)
Sterkt krydder (feks Wasabi)
Olje

Wok fisk og grønnsaker litt og litt i olje og krydder.
Tilsett wok saus. La det putre i 5-10 min. Server med ris eller nudler.

Bon appetite.

På tide å se litt på hagen...

Da var vi kommet litt ut i mars og helgen har gitt oss litt  vårstemning. Vi må begynne å se ut, se ut i hagen. Noe vi har utsatt. Hagen ser helt grusom ut. ALT må gjøres. Heldigvis finnes der potensiale og heldigvis har jeg noen ideer.


Som du kan se er det mye å ta tak i..

Dette var før bilder, forhåpentligvis kommer det noen vakre vår bilder etterhvert.

fredag 4. mars 2011

Helg igjen.

I kveld er det klart for litt Piker, vin og sang, med jentene. Endelig!! Lenge siden sist.





Ellers ser jeg frem til en rolig helg uten store planer. Blir tid til å lage litt god mat da.

Hva, vet jeg ikke helt ennå, men en  ingrediens er ørret. Så bruker jeg gjerne en av krydderblandingene til Jamie Oliver. Ta en titt på denne siden, anbefales:
http://www.jamieoliver.com/products-test/herbs-and-spices

Har bestilt en ny ladning av foreldrene mine som skal til England. Gleder meg til nye smaker og perfekte blandinger.

God helg:)