mandag 28. februar 2011

En av bloggene jeg følger

Ta en titt på bloggen til Lobelia:

http://lobeliahjem.blogspot.com/

Nettbutikken deres er heller ikke å forrakte:

http://lobelia.no/

Utrolig masse nydelig her.

Ha en strålende dag:)

Hyller

Det er fantastisk hva noen Ikea Lack hyller kan gjøre med et rom:
Fra å være en stor hvit kjedelig panelkledt vegg, fikk den mer liv. Til og med gubben sysn dette var stas:)


Endelig har jeg fått en plass til de skjønne tingene jeg har snopt meg i det siste: Lysestaker og gyngehest fra Fru Rosas Landhandel og stoffpose fra En tid for alt /Sissel . I love it.


De nydelige kortene fra Lobelia har også fått sin plass.

Huset er blitt så mye mer koselig i løpet av helgen.

Ha en fantastisk uke:)

onsdag 23. februar 2011

Vakre hjem og interiør

Ta en titt på denne nydelige og innspirerende bloggen:

http://blog.vakrehjem.com/

Ahh for en helg1

For en helg det ble!


Lørdag dro vi til Alvøskogen. Pakket tortillalefser med grønnsaker, skinke og ost, kjeks, appelsiner, kaffe, akebrett, ski, en sekk med ved  og dro til skogs. Vi fant oss en rasteplass der vi gjorde opp bål, spiste lunch og drakk kaffe. Ungene klatret i trær og akte. Skikkelig påskestemning, med strålende sol.

Lørdag kveld var det duket for gubbens fyllte paprika og litt rødvin. Fantastisk godt.

Søndag bar det til skogs igjen, med samme oppakning, men denne gangen til Krohnegården. Like nydelig vær og masse folk ute. Vi dro med oss en rist til bålet og grillet tortillalefsene. Nyydelig.

Vel hjemme gjøv jeg løs på viltgryten. Kuttet og hakket grønnsaker og einebær, og skar rent kjøttet.
Jeg gjorde en feil. Jeg brukte matføte istendenfor kremfløte. Konklusjonen er: Ikke spar på fettet, bare tilsett mer grønnsaker.
Oppskrift følger ( jeg skulle så gjerne ha hatt litt sellerirot og stangselleri oppi også, men det spiser ikke gubben):

VILTGRYTE ALA HEGE

2 Personer

2 Gulrøtter
1 Rødløk
10 Middels store sopp
1/2 liten broccoli
1 boks erter
1/2 liten purre
1 Broccoli stilk
ca 400 g hjortekjøtt
2 dl Kremfløte
1 dl Lettere Creme fraiche(Lettere kan sløyfes)
1 l buljong
6 Einebær
1 ss honning
1 ss sterk sennep
2 ts viltkrydder.
Pepper
salt
Muskat

. Finhakk løk og sopp.  Surr i stekepanne sammen med litt smør, pepper og muskat
Kutt resten av grønnsakene opp, legg de i en gryte sammen med buljongen, løken og soppen.
Stek kjøttet brunt, og legg det også i gryten. Hell på kremfløte og cremefraiche, honnig og sennep.
Knus einebærene og tilsett. Smak til med resten av krydderet.
Kok i ca 45 min.

Jeg serverte med poteter. Men jeg ser for meg at Pommes Noisettes er fantastisk godt til dette.

Bon Apetit.

fredag 18. februar 2011

Helg, handlelapp og nye oppskrifter

Helg for meg er som oftest forbundet med å lage noe ekstra godt til familien til middag. I allefall en av dagene. Vi er ganske bundet opp til taco/nachos/burritos om fredagene. Litt tradisjon må man jo ha. Taco er jo tross alt norges nye nasjonalrett.
Jeg sitter her og skriver handleliste og kom plutselig på at vi har hjortekjøtt i fryseren. Da ser jeg med en gang for meg en deilig viltgryte med masse sopp, løk, gullerøtter, broccoli, fløte og rømme. Ahh søndagsmiddagen i boks. Gleder meg til noen timer på kjøkkenet sammen med knivene og grytene mine.

Lørdagen har gubben sagt at han skal stå for maten, så det blir spennende. Det begynner å bli noen mnd siden mannen i huset har kokkelert. Satser på at det blir hans spesialitet: Fyllte paprika.  Så skal jeg bringe mitt eget tilbehør: Masi Delle Venezie Rosso. (http://www.masi.it/agricola/MODELLOROSSO_PAGE.pag)

Lørdag formiddag er det meldt strålende sol. Siden snøen ligger fint og hvitt blir det nok  en aketur eller to.

Ser frem en helg med matshopping, god mat, familietid og masse frisk luft.

God helg;)

mandag 14. februar 2011

Valentines Day

Så var det mandag 14/2. Valentines day.  En dag som egentlig betyr nada for meg. Jeg vil heller få blomster og sjokolade og en god middag og gaver og oppmerksomhet, når ikke det oppfordres til det i reklamer, avisartikler, blader osv. Ikke det at jeg får veldig mye blomster ellers i året heller og når jeg får sjokolade så ender det opp med at gubben spiser den selv. Men men jeg vet jeg blir satt pris på når han sovner på soffan etter middag, god og mett;)


På lørdag var det fest og det ble servert koltbord. Å for en buffet det var. Aldri fått noe lignende på privat fest før. Det var salat, kjøttboller, lefseruller, laks, hot dog, potetsalater, poteter, sopp, kyllingvinger og mye mer. Jeg prøvde salma laks for første gang. Rå fisk. Det var fantastisk nydelig. Skal spises igjen!! Jeg må bare finne noen som vil spise det med meg.
Festen var fantastisk. Til og med stolleken var med. Vi lo veldig mye, om det var fordi det var mye god humor eller fordi det var veldig mye sprit i punchen, er usikkert. Men gøy var det. Takk til alle som gjorde det til en uforglemmeig kveld.



Det blir spennende å se hva uken vil bringe. Det er 10 krs tilbud på Obsen, så da kan alt skje;) Hihi.

fredag 11. februar 2011

Begynnelsen

Jeg så en film i uken som innspirerte meg til å begynne å blogge. Julie og Julia. Skal ikke gå inn på filmen, men den var bra og jeg fant ut at det kan være godt å skrive om dagene mine og tankene mine.

Jeg har en hektisk hverdag, som starter med slumring på vekkerklokken hver dag. Har ikke lært meg kunsten å sprette opp når klokken ringer.
Jeg kler på Mini (4), drar faren opp av sengen og sender dem avgårde til jobb og barnehage. Eller var det omvendt?!

8-16 tilbringes i Nøstegaten, på kundesenteret til Bring Cargo.

Når jeg kommer hjem lager jeg middag, stort sett nøye planlagt på forhånd. Ukesmenyen blir skrevet uken før og alt er handlet inn.

Etter middag er det ALLTID en kopp kaffe, før jeg tar fatt på togbanebygging, tegning, bilrace, trening, turgåing, klesvask/opphenging/bretting, dusjing av barn, foring av barn, kveldsstell, legging av barn, lesing for barn, mm.

Når alt er gjort setter jeg meg ned med strikketøyet og tv. Ikke misforstå, jeg er ingen stor strikker. Jeg strikker lappeteppe og sjal, nå og da hender det at jeg skeier ut med noen vrange masker. Jeg strikker fordi det er avslappende. Man tømmer hodet og strikker.

Jeg liker interiør blader, blogger og butikker. Jeg har ikke råd til å forvandle huset mitt til den stilen jeg vil. Men kjøper noen små ting her og der, litt etter litt får huset mitt preg.

Skal etterhvert legge inn noen før og etter bilder av huset.



Snakkast;)